Masz pytanie?

GFR - Najczęściej wykonywane badania - Nefrologia...

wynik eGFR wg MDRD. 2012-11-07, 09:21. Pytanie mam odnosnie wyniku eGFR wg MDRD >60 ml/min/1,73m (72,0-132,2)...nefrologia.mp.pl/diagnostyka/51974,gfr

Proszę o interpretację wyników eGFR - abcZdrowie.pl

Natomiast kreatynina wynosi 0,9 (norma 0,5 - 0,9), eGFR 70 ml/min (60-89 ml/min/1,73m2 II ° PChN wg MDRD). Czy wynik eGFR jest w porządku?https://portal.abczdrowie.pl/pytania/prosze-o-interpretacje-wynikow-egfr

Podwyższone GFR MDRD | Forum abcZdrowie.pl

Podwyższone GFR MDRD ~AnnaWasp • 20 marca 2013 16:40. Szanowni Państwo, bardzo proszę o pomoc i wyjaśnienie podwyższonego wyniku z badania biochemii...https://forum.abczdrowie.pl/forum-zdrowie/525996,podwyzszone-gfr-mdrd

Labtest - GFR

Najbardziej powszechnie stosowanym obecnie wzorem do obliczenia eGFR jest MDRD (Modification of Diet in Renal Disease study).www.labtestsonline.pl/tests/GFR.html?tab=3

Kalkulator GFR - Nefrologia - Medycyna Praktyczna dla...

Transplantolodzy z Johns Hopkins University w Baltimore przeprowadzili pierwsze w USA przeszczepienie wątroby i nerki między dawcą i dwoma biorcami narządów...nefrologia.mp.pl/diagnostyka/gfr.html

GFR (przepływ kłębkowy) | Kardiolo.pl

Oznaczanie GFR (glomerular filtration rate) u osób z chorobami nerek ma istotne znaczenie. Uzyskana wartość wskaźnika w sposób pośredni odzwierciedla stan...www.kardiolo.pl/gfr_przeplyw_klebkowy.htm

Badanie GFR, czyli przesączenie kłębuszkowe - Zdrowie

Obejrzyj film · ... (tzw. eGFR, czyli szacunkowy współczynnik filtracji kłębuszkowej). Aby wynik był jeszcze dokładniejszy pod uwagę bierze się wagę i wzrost badanego....zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101459,14506232,Badanie_GFR__czyli_przesaczenie_klebuszkowe.html

Pytania i odpowiedzi FACTOR Laboratorium analityczne

Wzór MDRD oraz jego modyfikacje są zalecane w wymienianych wcześniej wytycznych jako najbardziej adekwatne sposoby obliczania GFR.www.factor.bielsko.pl/pytania_i_odpowiedzi/18

Co oznaczają wyniki badań nerki? - Na pytanie odpowiada...

Morfologia cała w normie, rozmaz met. Schilinga ok - kreatynina 0,56 mg/dl norma 0,50-0,90 eGFR >60 - robiony uproszczonym wzorem MDRD kwas moczowy w normie, …https://portal.abczdrowie.pl/pytania/co-oznaczaja-wyniki-badan-nerki

MDRD czy CKD-EPI? - nefroedu.pl

Should we abandon the use of the MDRD equation in favour of the CKD-EPI equation... gdzie znaczna większość laboratoriów automatycznie wylicza eGFR,...https://nefroedu.pl/dla_lekarzy/pismiennictwo3/nefrologia_kliniczna/jak_obliczac_wskaznik_gfr_m...